Fjortistida, blogging og kyr.

Fjortistida. Den gode, gamle fjortistida. Da handlet det meste om brunkrem (ja, for den skulle være brun – Gud forby at den skulle matche din egen hudtone), åtte lag med mascara (minst), venninnedrama, han fyren jeg var forelska i som var sammen med ei annen ei, og blogg. Jepp. Jeg var med andre ord intet unntak når det gjaldt blogging; min var vel kanskje av den verste rosasorten, men det var like fullt og helt en blogg. Og nå er jeg søren meg her igjen, dog seks år eldre, og koser meg med blogging.

Det som er festlig er at blogging blir mer og mer relevant, ikke bare for fjortiser og rosabloggere, men for større ting. Jeg skulle til å spøke med matblogger og treningsblogger (som jeg er mer enn storfan av, misforstå meg rett), men vil heller ta sikte på nyhetsblogger. Onlinejournalismblog.com sier det så fint i ett av innleggene sine med spørsmål og svar om journalistisk blogging: blogging gir ekstra rom for å inkludere leseren og få dem til å delta med tilleggsinformasjon. Dessuten bidrar blogging da til å fremme et forhold mellom journalisten og kilden (en eventuell leser?) på en måte som standardforholdet ikke kan få frem.

Nå sier jeg ikke at alle skal lage seg tidenes blogg og snakke om dagens hår og makeup. Det finnes forskjellige typer å blogge på (eksempler er såvidt nevnt i avsnittet over), og en blogg om nyheter, som ikke nødvendigvis er oppbygd etter den omvendt pyramide, kan være interessant. Eventuelt en meningsblogg innen nyheter. Sistnevnte strider dog litt imot objektivitetsprinsippet, men det kunne vært både interessant og relevant. Om ikke en meningsblogg; en diskusjonsblogg hvor leseren kan delta til vi (ja, vi – jeg, som den største kverulanten i historien, kan ikke la en slik sjanse fare forbi) blir blå i ansiktet. Ideen minner kanskje litt om et diskusjonsforum, men se for deg så kult det hadde vært at en sak ble redegjort, stylet opp med litt bilder, kanskje en videosnutt, og BAM. Diskuter hva dere ser. Dét er noe som hadde skaffet lesertall. Lignende opplegg finnes jo på de standard-innleggene på artikler (kommentarfelt), men det er igjen mer offisielt.

Når alt er sagt og gjort hadde det iallfall vært kult å teste ut. Bare for å se om det gir mer gevinst eller ei. Dessuten er det faktisk relativt gøy å pludre med en blogg – så fort man kommer i gang og kommer inn i det.

IMG_1349
The good ol’ days hvor man kunne kikke inn i kameraet som ei ku, og likevel oppfatte seg selv som bedårende. (Foto: Privat)

2 kommentarer om “Fjortistida, blogging og kyr.”

  1. Det er mange spennende tanker du har om blogger, og den økende populariteten og viktigheten i samfunnet. Noe av magien med blogger er jo at alle kan blogge om akkurat hva de vil. Dette stiller jo også et større krav til kildekritikk fra leserens side enn det tradisjonelle medier som aviser og tv gjør, men som du sier så gir det jo leseren nye muligheter for å delta med egne tanker, enten i kommentarfeltet eller i sin egen blogg.

    At du nevner at blogger blir mer relevant for større ting, ikke bare for tenåringer, fikk meg til å tenke på Theas Bryllupsblogg som skapte internasjonal oppmerksomhet for Plans informasjonskampanje om tvangsekteskap. Dette er jo et fantastisk eksempel på hvor mye oppmerksomhet man kan skape med en enkel blogg (og noe radikalt innhold).

    Liker

  2. Jeg liker bloggen din! Du skriver veldig morsomt, men likevel reflektert, og det kommer frem at du vet godt hva du skriver om. Jeg er veldig enig i det du skriver, blogg tar mer og mer plass i samfunnet. Nå er det jo et eget TV-program om bloggere, og det er vel bare begynnelsen… Synes du burde lage og teste ut denne meningsblogg-ideen, høres interessant ut!

    Liker

Legg igjen en kommentar